Finn riktig coriolis måler

Coriolis flowmeter er blant de mest nøyaktige og avanserte mengdemålerne på markedet. De er også blitt svært populære og etterspurt. Selv om Coriolis kan brukes på væske og gass, og dermed er en universell mengdemåler, er det ikke alltid det rette flowmeteret for våre kunders utfordringer. Vårt mål er at alle kunder får riktig måler til rett behov og applikasjon, uavhengig av produkt.

Les mer om Coriolis måleprinsipp her.

Viktig med god rådgivning før innkjøp av flowmeter

For å gjøre et sikkert kjøp bør du ta kontakt med oss før du går til innkjøp av et Coriolis flowmeter. Ved å oppgi dine prosessdata til oss, kan vi gjøre beregninger for å finne ut av hvilket flowmeter som gir deg riktig instrument.

Man kan lese mye ut ifra et datablad, men ting som trykkfall i andre væsker enn vann, eller nødvendig operasjonstrykk, spesielt for gass kan være vanskelig å finne ut av selv. Vi selger aldri et Coriolis flowmeter uten å ha riktige data og informasjon om deres applikasjoner, og gjør derfor grundige undersøkelser før vi gir deg et tilbud.

Disse prosessdataene trenger vi når du skal kjøpe flowmeter  

Når du kontakter oss, har vi behov for følgende informasjon for å kunne beregne hvilket flowmeter som oppfyller dine behov.

  • Navn på væske eller gass
  • Density/tetthet
  • Operasjonstrykk
  • Designtrykk – hva skal måleren maks tåle
  • Hva er deres krav til nøyaktighet på måling
  • Hvor stor flow? Minimum og maksimum
  • Væsketemperaturen og eventuell designtemperatur, minimum og maksimum
  • Skal måleren brukes i et eksplosjonsfarlig område?
  • Hva slags utgangssignaler den skal ha?
  • Hva som er maksimalt akseptabelt trykkfall
  • Viskositet
  • Montering – er det et horisontalt eller vertikalt rør?
  • Omgivelsestemperatur

Med denne informasjonen på plass kan vi sende dere et tilbud på riktig flowmeter for jobben.

Fordeler med Coriolis flowmeter

Coriolis flowmeter måler volumflow, masseflow og tetthet på både væske og gass. Målerne vil også kompensere for endringer i trykk eller temperatur ved måling av gass.  Flowmeteret har svært høy nøyaktighet, rundt 0,1 % på væske og 0,5 % på gass. Det er få andre prinsipper som får til dette uten spesial kalibrering. Det er heller ingen begrensninger på væsken du måler, tettheten, ledningsevne eller viskositeten. I utgangspunktet, alt som kan pumpes kan måles.

Coriolis flowmeter krever ikke rette rør både oppstrøms og nedstrøms pumper.  Dette er i motsetning til andre flowmetere som krever lange rettstrekk for å kunne måle.

Norges bredeste utvalg av Coriolis flowmeter i alle dimensjoner

Coriolis flowmeter kommer i et svært bredt spekter av dimensjoner. Vi er de eneste i Norge som har flowmeter som går helt ned til 50 milligram per time. Det er det minste flowmeteret i vårt sortiment. Målerøret har diameter på 0,20 mm, omtrent som et hårstrå. De største tar 2200 tonn per time, noe som betyr at vi kan levere flowmetere for alle typer applikasjoner, og i alle størrelser.

Vi tilbyr flowmetere fra Henrichs, Bronkhorst og KEM

Vi tilbyr Coriolis flowmetere fra tre ulike produsenter, Heinrichs og Bronkhorst. Henrich og KEM egner seg best for deg som trenger et solid flowmeter som passer på flere typer industriapplikasjoner. Brukes på alt fra fyllestasjoner for Hydrogen gass på biler til drivstoff måling på skip. Bronkhorst egner seg for svært nøyaktig måling og kontroll av lave mengder, og er populære blant annet på laboratorier.

Det er også en overlapp blant Bronkhorst’ største målere og Henrich minste, da faller oftest valget på personlige preferanser og applikasjon.

Coriolis flowmeter anbefales ikke på luft og lette gasser med lavt trykk 

For å kunne måle gass må den ha en viss tetthet eller høyt trykk. Lette gasser som hydrogen eller helium er vanskelig å måle uten svært høyt trykk. I de tilfellene anbefaler vi termiske flowmeter.

Dersom du har veldig lite trykk i systemet kan det også hende du har behov for et annet flowmeter enn Coriolis, da Coriolis instrumenter i enkelte tilfeller kan skape høyt trykkfall.

Ta gjerne kontakt med oss om du har behov for instrumenter for måling, vi veileder deg gjerne.

Utvalgte produkter
MI-Serie Industriell mini Cori-Flow

Verdens minste industrielle coriolis flowmeter. Kan brukes for veldig nøyaktig måling og dosering…

TMU Coriolis flowmeter

TMU Coriolis flowmeter, er Heinrichs standard coriolis modell.

Tricor Coriolis Masseflowmeter

KEM Kuppers Tricor Coriolis Masseflowmeter pålitelige og robuste massemålere, som kan brukes i…

mini CORI-FLOW M15

Mini CORI-FLOW™ modell M15 med kapasitet opp til 300 kg/h.

TMU-W høytrykk Coriolis flowmeter

Coriolis flowmeter for hydrogenfylling, offshore og høye trykk